Табір праці та відпочинку

Мальовнича і щедра земля Полтавщини … В одному з її куточків, у Диканському районі, 
розташоване село Писарівщина. Донедавна там працювало одне з ПТНЗ області, а кілька років тому воно було  приєднане до ПВМПУ. Нині тут знаходиться підсобне господарство, упорядковується територія, виконуються ремонтні роботи в гуртожитку та навчальному корпусі. Здійснюється ремонт техніки, налагоджується сільсько-господарське виробництво. В усіх цих процесах беруть активну участь учні ПВМПУ,  які проходять тут виробничу практику, а влітку мають можливість проводити час у таборі праці та відпочинку.

Теплі літні дні в таборі дарують незабутні враження нашим учням. Праця поєднується тут із цікавим і змістовним відпочинком. Юнаки з радістю рибалять і купаються  у річці Ворсклі, яка протікає неподалік від табору, беруть активну участь в іграх – квестах «Пошуки скарбів»,  футбольних і волейбольних турнірах, різноманітних конкурсах. Для наших вихованців обладнані гуртожиток та їдальня, бібліотека і спортивна зала.

Швидко минають дні літніх канікул, залишаючи по собі веселі спогади, цікаві фотографії, нових друзів та очікування наступного літа, коли знову гостинно прийматиме  юнаків наш табір праці та відпочинку.

Уже традиційно в Писарівщині проводяться  турніри з міні-футболу на Кубок директора ПВМПУ.

Навчально-підсобне господарство в с.Писарівщина є базою для проведення виробничого
навчання та виробничої практики механізаторських та будівельних професій учнів, слухачів, впровадження прогресивних технологій вирощування сільськогосподарської продукції, механізації трудомістких процесів у тваринництві, переробки та реалізації сільськогосподарської продукції, збору та розповсюдження води.

Умовами створення навчального господарства є наявність відповідної ділянки землі сільськогосподарського призначення, відповідної матеріально-технічної бази для вирощування сільськогосподарських культур, тваринницьких ферм, будівель та споруд, що є необхідним для забезпечення функціонування навчального господарства.

У навчальному господарстві здійснюється обробіток ґрунту площею 90га. На цій площі здійснюється професійно-практична підготовка учнів, де вони послідовно набувають первинні професійні уміння і навички виконання робіт, удосконалюють здобуті знання, уміння і навички, що необхідні для досягнення відповідного рівня кваліфікації.

Навчальне господарство забезпечує ефективне використання землі за цільовим призначенням, підвищення її родючості, підтримання належного екологічного стану, використання природоохоронних технологій, поліпшення умов виробництва і якості продукції, розширення її асортименту, підвищення рентабельності сільськогосподарського виробництва, ефективного використання трудових   ресурсів.

Сучасна матеріально-технічна база Навчально-підсобне господарство складає 10 навчально-виробничих майстерень, 2 лабораторії, 7 одиниць автотранспорту, а також у філіалі училища в с. Писаревщина Диканського району 2 учбових корпуси, 2 майстерні, гараж-майстерня, гараж для машин, столярний та пилорамний цехи, 11 одиниць авто- та гусеничної техніки, а також сучасне обладнання для обробітку ґрунту в кількості 12 одиниць.