НПЦ з монтажу санітарно-технічних систем та устаткування

Навчально-практичний центр з монтажу санітарно-технічних систем та устаткування створено в рамках українсько-швейцарського проекту “Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні” , який фінансується Швейцарською Конфедерацією та Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ та виконується Ресурсним центром ГУРТ

Сайт проекту на порталі ГУРТ http://www.gurt.org.ua/santech/



З метою підвищення рівня професійної підготовки учнів із застосуванням новітніх матеріалів і технологій, удосконалення організації та змісту навчання у підготовці кваліфікованих робітників 12.04.2018 року в ДНЗ «Полтавське вище міжрегіональне професійне училище» відбувся конкурс серед учнів ІІ курсу та груп ТУ, що навчаються за професією «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування».

Конкурс фахової майстерності

Конкурс проходив у два тури: теоретичний і практичний.

Під час теоретичного туру конкурсанти виконували тестові завдання.

Конкурс фахової майстерності

Практична частина передбачала монтажні роботи сантехнічного устаткування згідно практичного завдання:

  1. Розбирання та збирання кнопки прихованого монтажу Geberit Sigma(UP320);
  2. З’єднання систем труб:
  • Металопластикових на пресових фітингах;
  • Прес – система сталевих труб Мапрес;
  • Сталева труба – різьбові з’єднання.
  1. Монтаж радіатора на стіну
  2. Встановлення змішувача на умивальник
  3. Встановлення сифону на умивальник

За результатами теоретичного і практичного турів членам и журі було визначено переможців:

  1. місце – Приходько Микола
  2. місце – Зарудний Руслан
  3. місце – Глушко Максим

 Конкурс фахової майстерності

Переможці конкурсу будуть представляти ліцей у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності серед учнів закладів професійної освіти за професією «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування».

Вітаємо призерів конкурсу! Бажаємо подальших успіхів і перемог!


16 листопада  у виставковій залі міського Будинку культури відбулася виставка-презентація навчальних закладів м. Полтави «Освіта – 2017», на якій наш навчальний заклад представляв НПЦ «Монтажників санітарно-технічних систем і устаткування».

Захід був спрямований на профорієнтацію для випускників шкіл, їх батьків та усіх, кого цікавить питання вибору професії.

Неабияку зацікавленість можна було спостерігати в очах школярів. Роздивляючись виставку, вони спілкувалися між собою, дискутували на тему майбутньої професії.

Діти активно приймали участь у майстер-класах з пайки труб, які проводили майстри виробничого навчання Бєлов Д.І. та Райський М.Г. та цікавились професією сантехніка.

Презентації професій такого плану надзвичайно корисні, адже отримана інформація корисна, цікава і в повній мірі сприятиме формуванню особистого ставлення до професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування».

 



НПЦ з монтажу санітарно-технічних систем та устаткування 


Працівники ДНЗ “ПВМПУ” представили професію «Монтажник санітарно-технічних  систем та устаткування» на загальноміському заході «Місто професій»

місто професійПрофесія — це дуже важлива частина життя людини, і чим вдаліше буде зроблений вибір, тим більше буде досягнень  на професійному шляху. Ще один з найважливіших принципів вибору професії – щоб вона подобалася. Спробувати себе у ролі монтажника санітарно-технічних систем та устаткування мали можливість діти дошкільного та шкільного віку  під час заходу «Місто професій», який відбувя у Полтаві 17 червня у самому центрі міста – у Корпусному парку.

Майстри виробничого навчання ДНЗ «Полтавське вище  міжрегіональне професійне училище» взяли активну участь у проведенні майстер-класу з професії:  «Монтажник санітарно-технічних  систем та устаткування». Спеціалісти своєї справи не покладаючи рук, активно ділились своїми професійними знаннями та вмінням. Гамірно і людно було біля столиків та робочих стендів нашого навчального закладу. Важко передати емоції, з якими діти паяли санітарно-технічні труби.

Ознайомлення з професіями дорослих – це один із способів формування життєвої компетентності дитини. Така профорієнтація носить переважно інформаційний характер, загальне знайомство зі світом професій, а також не виключає спільного обговорення мрії та досвіду дитини, накопиченого нею в певних видах трудової діяльності чи майстер-класах.


 Конкурс фахової майстерності з професії “Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування”

19-20 квітня 2017 року проходив конкурс фахової майстерності серед учнів груп 116 та 224 з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування».

Конкурс фахової майстерності проходив у 2 етапи: теоретичний 19.04.17 р. та практичний 20.04.17 р.

Теоретичний тур  включав наступні завдання:

  1. Тестове завдання,
  2. Відповіді на питання,
  3. Складання специфікації  на деталі водопостачання будинку. 

Практичний тур передбачав наступні завдання:

  1. З’єднання поліпропіленової труби з трійником.
  2. Розбирання та збирання кнопки прихованого монтажу Geberit Sigma (UP320)
  3. Демонтаж та монтаж унітазу (Компакт) з підключенням

Переможцями конкурсу фахової майстерності серед учнів груп 116 та 224 стали:

І місце – ТЕРЕЩЕНКО ВАДИМ гр.116

ІІ місце – ДАВИДЕНКО ЄВГЕНІЙ, ГРИГОРЕНКО ІГОР гр.116

ІІІ місце – НІКУЛ ОЛЕГ, ЗАЇЧЕНКО СЕРГІЙ гр.116, РЕШІТНИК ЄВГЕНІЙ ГР. 224

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ!

 


ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

6 квітня у ДНЗ “ПВМПУ” відбувся День відкритих дверей – щорічний захід, мета якого – залучити абітурієнтів у ПТНЗ, відповісти на всі їх питання відносно умов вступу, напрямків навчання, тощо.

У виробничих майстернях школярі спостерігали за практичними заняттями учнів.

Цікавими та пізнавальними були майстер-класи, які разом зі своїми учнями продемонстрували майстри виробничого навчання Райський М.Г. та Бєлов Д.І.

Приємно, що школярі були не лише гостями, а й кожен бажаючий особисто взяв участь у майстер-класах.

Важливо знати, що навчання – це інвестиція у своє майбутнє і тому треба обирати навчальний заклад з сучасною матеріально-технічною базою, творчим підходом до викладання та впровадження інноваційних технологій.

За свідченням вчителів та самих школярів, саме у ДНЗ ПВМПУ у наявності вся необхідна сукупність матеріальних засобів та умов, необхідних для ефективної організації як теоретичного, так і практичного навчання за спеціальністю “Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування”.

Тож хочеться вірити, що багато допитливих очей зроблять правильний вибір і продовжать своє навчання у ДНЗ ПВМПУ.


Відкриття НПЦ у ДНЗ “ПВМПУ”

16 вересня 2016 року офіційно відкрили четвертий в Україні Міжрегіональний навчально-практичний центр підготовки монтажників санітарно-технічних систем і устаткування за європейськими технологіями на базі ДНЗ “ПВМПУ”. У майстерні нового НПЦ  встановлено найкраще європейське обладнання зі Швейцарії.

Кожен модуль у майстерні представлений окремим робочим місцем. У модулі монтажу сантехнічного обладнання, скажімо, в гіпсокартонних стінах зі зворотного боку видно, як кріпляться комунікації. Усе обладнання діє, підведено воду, тепло. Але маленький секрет: біля кранів ванної кімнати, наприклад, цеглинки не вмуровані в стіну, а легко виймаються. Усе продумано: учні у процесі навчання демонтуватимуть обладнання, вчитимуться його складати і потім – знову встановлюватимуть.

На стенді в майстерні – нові підручники. Уже отримали посібники для учнів, викладачів та майстрів виробничого навчання. Основою для створення навчальної літератури стали сучасні швейцарські видання, український переклад яких здійснили у перекладацькому бюро. Ці тексти, до речі, були надані компанією Geberit.

 

 

НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА